RTBF Sport

Uitgebreide sportinformatie

Live, al het nieuws, alle resultaten, klassementen, magazines… Een massa sportnieuws op één enkele site. Al het beste van de sport vind je op rtbf.be/sport.

Alle resultaten en al het sportnieuws

Op RTBF Sport kan je terecht voor een volledig aanbod van sportverslaggeving. Elke dag opnieuw nieuwe artikels van de sport redactie over alle mogelijke sporten. RTBF Sport biedt naast het nieuws ook achtergrond informatie en de rangschikkingen en klassementen aan.


BFMTV Sport

Het mooiste sportaanbod

BFMTV Sport is powered by RMC Sport Van het gras van de Premier League tot de atletiekbanen van ’s werelds grootste bijeenkomsten, de meest spraakmakende bokswedstrijden en het beste van de extreme sporten, de multidisciplinaire catalogus van premium rechten kent geen grenzen. Het bewijs hiervan is de exclusieve verwerving van de rechten op de Champions League en de Europa League vanaf september 2018; de twee meest aantrekkelijke clubcompetities ter wereld.

Top presentatoren

BFMTV Sport heeft een ongeëvenaard aanbod verspreid over 6 kanalen (BFMTV Sport 1,2,3,4, News & ultra high definition) maar bovenal is het een dream team van presentatoren om van elke wedstrijd een echte rollercoaster van emoties : Christophe Dugarry, Frank Leboeuf, Emmanuel Petit, Philippe Saint-André, Fred Weis….

In het hart van de doelgroep

BFMTV Sport heeft meer dan 3 miljoen fans per maand en het merk is over het algemeen het meest affinerende sportkanaal op de 25-49, het hart van de sportfans. BFMTV Sportkanalen die deel uitmaken van het aanbod van meer dan 4 miljoen SFR-abonnees zijn digitaal beschikbaar via hun sportnieuwssite en een speciale mobiele applicatie.


Eurosport.fr

Grootste in Europa

Eurosport maakt deel uit van de Discovery groep en naast verschillende zenders heeft Eurosport ook websites en apps voor smartphones en tablets.  Bij Eurosport vind je een grote variatie aan sporten.  Natuurlijk komen de grote sporten als tennis, motorsport, voetbal en wielrennen uitgebreid aan bod. Maar ook de Olympische Spelen, kleinere sporten en wintersporten worden uitgebreid uitgezonden.

Eurosport staat gekend voor zijn kwalitatieve verslaggeving

De website bulkt van artikels van eigen verslaggevers en video’s met analisten uit eigen studio.  Hierdoor biedt Eurosport.fr niet alleen een uitermate interessante context, maar ook hoogkwalitatieve content. Live sportverslaggeving is gigantisch populair.  Ook als Eurosport niet over live videorechten beschikt, dan bieden ze wel live verslaggeving aan waardoor je elke wedstrijd op de voet kan volgen.

De sleutel van het succes: het ganse jaar door grote evenementen en dit binnen alle disciplines.

  • Voetbal:  World Cup, Champion’s League, UEFA Cup, … 
  • Atletiek: de wereldkampioenschappen, de marathon van Parijs, …
  • Tennis: 3 van de 4 Grand Slam tornooien: Roland Garros, de US Open, de Australian Open
  • Wielrennen: de Ronde van Frankrijk, de Vuelta, de grote klassiekers (Parijs Roubaix, de Ronde van Vlaanderen …)
  • Motorsport: de MotoGP, WTCC, de 24 uur van Mans, Formule 1,  …
  • Rugby: Pro D2

Football.fr

Al het laatste nieuws in real-time

Voor fans, door fans!

Voor fans, door fans

Al het nieuws over de Franse voetbal competitie Ligue 1 en Ligue 2, maar ook de andere competities als Duitsland, Engeland, Italië en meer…


SPORTS.fr

Real-time sportnieuws op Sports.fr

Voetbal, Tennis, Basketbal, Rugby, US Sports, Golf, Formule 1, Rally, Surf, MotoGP, Fietsen, Zeilen, Atletiek, Handbal, Volleybal, Golf, Boksen, Zwemmen, Skiën, Sports Gymnastiek, Schermen, Judo en alle grote evenementen (Wereldkampioenschappen, Olympische Spelen,…..) staan op Sports.fr!

Real time sport

Sports.fr is de Franse referentielocatie die realtime sportverslagen biedt over een breed scala aan sporten: niet alleen voetbal of wielrennen, maar ook rugby, golf, Formule 1, enz.


Sporza.be

Een één-twee met sportfanaten

Sporza is het multimedia sportmerk van de VRT. Sporza.be brengt informatie en achtergrond bij de sportgebeurtenissen in binnen- en buitenland, zoals van voetbal en wielrennen. Verschillende wedstrijden worden live gestreamd. Alle grote sportevenementen zoals het Europees/Wereldkampioenschap voetbal en de Olympische Spelen  live te volgen zijn op Sporza.

Hét sportmerk van Vlaanderen

Het mediamerk Sporza omvat alle sportuitzendingen die je bij VRT kan beluisteren, bekijken of online kan volgen. Sporza biedt je sportactiviteiten op elk niveau en informeert je over de sportwereld vanuit verschillende standpunten.

De VRT zorgt ervoor dat de sportliefhebbers al dat moois vanop de eerste rij en in de best mogelijke omstandigheden kunnen volgen. In rechtstreekse uitzendingen en omkaderende programma’s met achtergrond, analyse en ambiance.

“Sporza.be, één van de drukst bezochte sportwebsites van België.”

Sporza op televisie staat voor live berichtgeving vanop wedstrijden en algemene sporthoogtepunten in andere programma’s. 

Sporza.be profileert zich als ‘de grootste sportsite van België’ en dat is zeker en vast terecht: sporza.be vormt een van de drukst bezochte sites van VRT. Naast sportinfo vind je daar een online scorebord terug om zo op de hoogte te blijven van het verloop van wedstrijden. Ook biedt Sporza verschillende apps aan.


De kerncijfers


Mountainbike.be

Alles voor de MTB fan

Sinds de lancering in 2000 groeide Mountainbike.be uit tot de grootste mountainbikecommunity in de Benelux. Mountainbike.be probeert de bezoekers gebruiksvriendelijke tools aan te reiken, zowel op het web, mobiel of met de applicatie. Elk platform van Mountainbike.be brengt op zijn manier de meest nuttige info naar de bikers.

Praktisch & compleet

Mountainbike.be is de referentie voor de offroadbiker met de meest overzichtelijke tourtochtenkalender van België en Nederland. Naast de complete kalender en de laatste nieuwtjes uit het MTB-peleton worden ook de nieuwste producten onder de loep genomen, worden aangekondige nieuwigheden in de kijker geplaatst nog net voor ze in de handel beschikbaar zijn.

Naast up-to-date verslaggeving van events vind je er ook foto-albums en video’s. Via het forum kan je jouw mening delen met andere Belgische en Nederlandse bikers.


Play Sports

De beste analyses in een totaalbeleving

Play Sports (voorheen Prime Sport en Sporting Telenet is een merk van de Vlaamse kabelverdeler Telenet dat bestaat uit een bundel van verschillende (deels eigen) zenders.

Via de televisiezenders worden wedstrijden uit diverse Europese voetbalcompetities, waaronder de Belgische Jupiler Pro League, uitgezonden. Daarnaast toont Play Sports onder andere Amerikaans NBA-Basketbal, American football en Golf. In maart 2014 verkreeg het ook rechten om tot en met 2019 Formule 1 uit te mogen zenden.

Intense totaalbeleving

Met een vernieuwd aanbod en een intense totaalbeleving wil Play Sports sporters en supporters dichter bij elkaar brengen. Het brede sportaanbod legt de focus op Belgische sporthelden. Sportliefhebbers zitten voortaan op de eerste rij voor het beste voetbal, hockey, volleybal, auto- en motorsport, golf en veldrijden. Ze komen dichter bij hun helden dankzij de innovatieve concepten die helpen bij het supporteren: nieuwe programma’s en competities, live verslaggeving, een verbluffende Play Sports app met ‘live statistics’ en top entertainment op en naast het scherm zorgen voor een totaalbeleving in het teken van de liefde voor de sport.