DSMTW

De populaire laat-avond quiz

De leukste quiz ter wereld brengt oneindig veel weetjes, de grappigste filmpjes en een flinke portie spanning naar de Vlaamse huiskamers. Dat alles met de steun van een ontzettend toegewijde jury.

Bezingen wij vandaag nog steeds de lof der zotheid zoals Erasmus of is het terug hip om slim te zijn? En zo ja, wie is dan de slimste? Wie kan een mondje meepraten over de gewonnen medailles op de Olympische Spelen in Londen, maar weet tegelijkertijd wie Kapitein Haddock is? Wie weet of Lacan een haargroeimiddel dan wel een psychoanalyticus was en kan ook zelf zijn digitale televisie programmeren? Wie heeft een déja-vu bij het doorbladeren van de Encyclopedia Brittanica én bij het lezen van de interviews met de nieuwe Miss Waregem Koerse?

Wie, oh wie, is de slimste mens van Vlaanderen, van België, van Europa, en bij uitbreiding, van de wereld? Dat wordt bepaald door een bitsig gevecht tussen drie medemensen. Elke dag is er iemand die sneuvelt, iemand die misschien niet de slimste is, maar wellicht gekoesterd wordt in huiselijke kring omwille van talrijke andere talenten. De anderen stoten door en krijgen er dagelijks een nieuwe uitdager bij.

Erik Van Looy presenteert, altijd hongerig, ook naar kennis. Deze geestige quiz is er voor iedereen: voor mensen van 7 tot 77 jaar, voor liefhebbers van Pierre Bourdieu, Roland Barthes, Gert Verhulst en Jean-Luc Dehaene. Een huwelijk van high en low culture, een amusante en erudiete estafette.


Fun Radio

The Sound of the Dancefloor

De baseline van Fun Radio – Le son DanceFloor – laat er weinig twijfel over bestaan: de muzikale programmering van de zender legt zich hoofdzakelijk toe op dance (pop, house, electro).

Ontspanning staat centraal

Fun Radio is een jonge, positief ingestelde, dynamische zender die zich duidelijk onderscheidt van het overige radioaanbod in Franstalig België. Dat blijkt zowel uit de muziekkeuze als uit het geboden entertainment. Het gaat om een muziekzender, maar dan wel een waar ontspanning een belangrijke plaats opeist. 


RTBF Radio

Alles over de RTBF radio zenders

RTBF Radio geeft een overzicht van de beleving van elk RTBF radio station. Je hebt er toegang tot alle livestreams, video’s, podcasts en wedstrijden.

Video’s, wedstrijden en podcasts

Op deze site heb je toegang tot nieuws en informatie van alle radioprogramma’s. Je kan er heel wat video’s vinden bekijken en deelnemen aan wedstrijden. Je kan ook alle podcasts en de webradios van de RTBF te beluisteren. De 5 RTBF radiozenders hebben ook elk een eigen website.


ComedyCentral.be

De beste Comedy!

Comedy Central is ‘the number 1 source for a good laugh’ en comedy is het nummer 1 interessegebied van jongvolwassenen. Comedy Central zendt 24 uur per dag een breed assortiment van programma’s uit die altijd gevuld zijn met de nodige dosis humor.

Nummer 1 in Comedy

Comedy Central is het enige merk dat 100% inzet op humor. En humor is subjectief: van scheten tot begrafenissen, Comedy Central is er op de meest ongelegen en gedenkwaardige momenten van ons leven. De missie van Comedy Central is om het leven elke dag een beetje grappiger te maken en de grenzen van de komedie te verleggen.

Comedy Central is de bestemming speciaal voor comedypro’s en staat bol van exclusieve shows speciaal voor de echte comedyfan zoals Broad City, Inside Amy Schumer, stand-up specials, maar ook satirische nieuwsshows zoals The Daily Show with Trevor Noah, The Late Late Show with James Corden en The Opposition with Jordan Klepper.


GameHouse.com

Gratis Spelletjes

Op zoek naar de beste gratis spelletjes van hoge kwaliteit? U bent op de juiste plaats. Op GameHouse, vindt u meer dan 2300 geweldige spellen in de meest populaire genres!

GameHouse is uw thuis voor duizenden casual en indie games. Hidden Object, Time Management, Match 3, en meer.

Gratis of betalend, jij kiest!

De boog kan niet altijd gespannen staan. Bij GameHouse zit je goed voor urenlang spelplezier.

Bij GameHouse vind je meer dan 2.300 gratis games en spelletjes in verschillende categorieën: populair, top played, action, card games, hidden object, vele versies van het wereldberoemde Mah-jong, puzzles en ook de momenteel zeer populaire strategy en time management games. En dan zijn er ook nog de GameHouse exclusives, games die je alleen maar op GameHouse kan spelen. Iedereen vind er wel een spel waaraan je veel plezier zal beleven.

Speel zoveel games als je wilt, onbeperkt, voor een klein maandelijks bedrag. Niet klaar om je te binden? Probeer elk spel gratis uit!

Spotify

Muziek voor iedereen

Met Spotify kun je makkelijk de juiste muziek of podcast vinden voor elk moment – op je telefoon, je computer, je tablet en meer. Er staan miljoenen nummers en afleveringen op Spotify. Dus of je nu in de auto zit, aan het sporten bent, een feestje viert of lekker aan het relaxen bent, je hebt altijd de juiste muziek of podcast binnen handbereik. Kies waarnaar je wilt luisteren of laat je verrassen door Spotify.

The Streaming generation

Wereldwijd merken we een gedragsverandering van ‘ownership’ naar ‘access’: door AirBNB moet je niet zelf een eigen vakantievilla te bezitten, door Netflix/Prime moet je niet langer een substantiële DVD-collectie hebben en misschien heb je zelfs geen wagen meer nodig als je overal een Uber kan nemen. “Uber, ’s werelds grootste taxibedrijf, bezit geen voertuigen. Facebook, ’s werelds populairste media-eigenaar, creëert geen content. Alibaba, de meest waardevolle retailer, heeft geen voorraad. En Airbnb, ’s werelds grootste aanbieder van accommodatie, bezit geen onroerend goed. Er is iets interessants aan de hand” – Tom Goodwin (2014)

Aantrekkelijk commerciëel platform

Adverteerders waarderen Spotify om vier belangrijke redenen:

  • Betrokkenheid. De gebruikers zijn de hele dag door zeer betrokken met Spotify.
  • Relevantie. De unieke dataset van Spotify stelt merken in staat om op de juiste momenten contextueel relevant te zijn.
  • Kwalitatief hoogwaardige advertentie omgeving. Spotify biedt een in-app-omgeving voor audio-, video- en display-advertenties met hoge viewability in een brand safe omgeving.
  • Oplossingen met impact. Spotify beschikt over bewezen resultaten voor grote merken. Bereik een betrokken publiek.

Entertainment-today.be

Vlaams & internationlaal showbizz nieuws

Entertainment Today is de zustersite van Showbizzsite. Samen vormen ze de referentiesite in Vlaanderen wat betreft de binnen- en buitenlandse showbizz, artiesten en optredens.

Je vindt er de meest recente inhouden van je favoriete Vlaamse soaps en programma’s, maar ook nieuws over het dagelijkse leven van de Bekende Vlaming.

Entertainment nieuws sinds 2014

Entertainment Today is sinds 2014 de referentie voor al je showbizznieuws uit Vlaanderen en Nederland. Met rubrieken als: Shownieuw, Radio, Televisie, Theather, Film & Litteratuur en Vrije Tijd dekt de site een breed gamma een entertainment in België, maar ook Nederland.

Sinds de zomer van 2019 is er een samenwerking met Showbizz site waarbij beide sites samenwerken om zo elk nog meer informatie uit de Showbizz en Entertainment wereld aan hun bezoekers aan te bieden.


Switch App

Daag jezelf en je vrienden uit!

In de razendspannende game van Switch creëer je je eigen personage en daag je jezelf en je vrienden uit. Opgelet: uiterst verslavend!

De snelste speler van 5 om de vraag correct te beantwoorden “switched” met de volgende speler in de rij. Na een aantal vragen zal de laatste speler afvallen totdat er nog maar 1 speler over is.

Switch game populair spel tijdens en na de zomer

Sinds 2016 is er geen enkele reden meer om in de zomer buiten te komen want Adriaan Van den Hoof presenteert elke zomeravond Switch, de gloednieuwe en eerste quiz ter wereld zonder punten.

Elke dag strijden er vijf kandidaten om de hoogste plaats in Switch. Tijdens de quiz geeft de volgorde van de kandidaten hun tussenstand weer. De vijf spelers nemen het een hele week lang tegen elkaar op.

Door goed te antwoorden wissel je van plaats met een tegenkandidaat in een hogere positie, en speel je jezelf richting de felbegeerde eerste plaats. De kandidaat die tot op het einde van een aflevering overeind blijft kan tijdens de finale een gooi doen naar de dagelijkse jackpot van 1000 euro.

De eerste 3 seizoenen zijn reeds achter de rug en waren een knaller van formaat. Vanaf juni 2019 zijn we terug van de partij en smukken we jouw zomer nog net iets meer op met een vierde seizoen van Switch! En vanaf de zomer van 2017 is er ook ‘De Switch Game’. Om het met bedenker Bart Cannaerts zijn woorden te zeggen: “De Switch game werd de Pokemon Go van voorbije zomer!”. Ondertussen is het spel een vaste waarde geworden onder de mobile games en zijn ze genomineerd voor 2 awards op de Belgian Game Awards 2019.


Ultratop.be

De Officiële Hitlijst

Ultratop is opgericht op initiatief van de Federatie van de Belgische Muziekindustrie en is het de enige officiële Belgische muziek hitlijst.

De site heeft een Nederlandstalige en Franstalige versie.

Hitstatistieken, releases & blog

Als enige gemonitorde muziekgrafiek in België op basis van de detailhandelsverkopen is Ultratop de enige die een accuraat beeld geeft van de Belgische verkoop. Dit gebeurt al sinds 2007.

Bij Ultratop vind je de Hitlijsten van Vlaanderen en Wallonië opgedeeld in verschillende categoriën: Singles, Albums, Compilaties, Dance, Vlaams, Urban, Klassiek, enz… Ultratop biedt ook een groot archief van Hitstatistieken over o.a. het Eurovisie Songfestival, Goud & Platina, jaarlijsten en meer.

De blog brengt nieuws uit de muziekwereld, met veel aandacht voor de impact van optredens/concerten op de hitparade.

Ultratop is de place to be voor elke muziekliefhebber


NRJ.be

Hit Music Only!

De belofte van NRJ is duidelijk: alleen de grootste hits van de afgelopen 15 jaar! NRJ wil er elke dag, 24/7, bij zijn met muzikaal entertainment. De zender staat met beide benen in de wereld van de luisteraars: de millenial doelgroep (<35 jaar).

Pebble Media biedt de Franstalige versie van de NRJ website aan.

Grootste radiomerk in Europa

In Franstalig België bereikt NRJ dagelijks meer dan 350.000 luisteraars. Daarnaast is NRJ een krachtig radiomerk dat in meer dan 15 landen aanwezig is: Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Finland, Rusland, Oostenrijk, Zwitserland, Marokko, Libanon…

Positieve en dynamische hitradio

NRJ speelt vaak up-tempo, populaire en positieve nummers. NRJ kijkt altijd met een helder en positief oog naar de wereld met al haar uitdagingen. NRJ speelt overdag veel muziek. Daarnaast biedt de zender sterke radioprogramma’s met “Le 6-9” in de ochtend en een interactieve talkshow in de avond.


Scholieren.com

Hulp voor scholieren

De redactie van Scholieren.com helpt je door je middelbare schoolperiode te komen. Check de blog voor toffe video’s en schrijfsels.

Boekverslagen en samenvattingen online

De grote publiekstrekker van Scholieren.com is de database met boekverslagen, werkstukken, samenvattingen en meer. Daarnaast vind je op Scholieren.com ook een blog met dagelijkse verse posts van scholieren die schrijven over hun leven, een videoplatform, een speciale eindexamenpagina en meer.


SouthPark

Absurde cartoonhumor

Volg Cartman, Kenny, Stan en Kyle in al hun vuilgebekte avonturen. Stream gratis afleveringen en clips, speel spelletjes, maak een avatar en meer op South Park Studio’s.

Taboedoorbrekende onderwerpen

South Park is een met meerdere Emmy Awards bekroonde Amerikaanse satirische animatieserie, gecreëerd door Trey Parker en Matt Stone. Sinds maart 2007 wordt de reeks uitgezonden op de Vlaamse versie van muziekzender TMF, nu Comedy Central heet.

South Park staat bekend om zijn simpele animatiestijl, donkere humor en de taboedoorbrekende onderwerpen. De meeste afleveringen zijn een satire op de (Amerikaanse) samenleving, beroemdheden en/of onderwerpen die het nieuws beheersen. De tekenfilm is gericht op tieners en volwassenen, en niet op kinderen: geweld, grof taalgebruik en referenties aan seksueel gedrag worden zelden geschuwd.


MTV.be

Uithangbord van de jongerencultuur

MTV is een icoon van onze Westerse cultuur. Als eerste (pure) muziekzender heeft MTV vanaf de start in 1981 de wereld veranderd met het non-stop uitzenden van muziek-clips.

Vandaag is MTV veel meer dan een muziekzender. Het begon met series als ‘Beavis & Butthead’ en realityprogramma’s als ‘Jackass’ en ‘The Osborne’s’. Nu is MTV.be het online videoplatform waar je de succesprogramma’s van MTV kan bekijken zoals ‘Ex on the Beach’, ‘The Hills’, ‘Game of Clones’ en veel meer.

Belangrijke invloed op Westerse cultuur

MTV (Music Television) is een televisienetwerk dat in 1981 begon met een revolutionair nieuw concept: het non-stop uitzenden van videoclips. De eerste clip die te zien was, was “Video Killed the Radio Star” van Buggles. Een andere clip die de zender populair heeft gemaakt is “Money for Nothing” van Dire Straits met de zinsnede I want my MTV, gezongen door Sting.

MTV heeft sinds die tijd een zeer belangrijke rol gespeeld voor de westerse cultuur. Zowel op muziek-, mode- als filmografisch gebied was MTV een factor van betekenis.

Naast muziekprogramma’s ontstonden er na verloop van tijd aan muziek gerelateerde programma’s zoals Beavis & Butthead, en realityprogramma’s als The Real World, The Hills, The Osbournes en Jackass. Ook de programma’s Made, Super Sweet 16, MTV Cribs, From G’s to Gents, Crash Canyon en Pimp My Ride zijn een greep uit de vele programma’s.

Meer dan een muzieknetwerk

Inmiddels is MTV niet langer puur een muzieknetwerk, maar vooral een netwerk dat de huidige jongerencultuur vormt en in beeld brengt. MTV is ook bekend wegens de grappige filmpjes en reclames.

.


Tipik

Het nieuwe digitale mediakanaal van RTBF

Popcultuur, info, muziek, ontspanning en ontdekkingen. Live of replay, op TV, radio, onze website, Auvio, Facebook, Instagram en YouTube.
Tipik vervangt de merken La Deux op televisie en Pure op radio.

Keep it Pop!

Het merk Tipik wordt voorgesteld als het nieuwe digitale, radio en tv-medium van de RTBF dat zich richt tot de millennials: “Voor het eerst in zijn geschiedenis combineert de RTBF radio, tv en digital (dat als ruggengraat van het project bestempeld wordt, nvdr) in een enkel medium. Pure en La Deux gaan op in dit project, met een nieuwe naam, een nieuwe look en nieuwe uitzendingen.”

De lancering is het orgelpunt van een oefening die twee jaar geleden van start ging. “De banden tussen Pure, La Deux en de digitale projecten werden nauwer naarmate dit werk vorderde. De vertakkingen zijn sterk, met ambassadeurs die doorheen het geheel van de media reizen. Dat bracht ons als vanzelf bij een uniek en transversaal medium. Een door iedereen en overal herkenbare baseline, met een sterke digitale verankering. Bepaalde projecten zijn verbonden met televisie, andere met de radio en nog andere zijn louter digitaal”, aldus Aurélie Berckmans die verantwoordelijk is voor Tipik.

De sites, sociale media en Auvio zijn de voornaamste instappunten voor Tipik, met een unieke pagina per sociaal medium, maar ook specifieke inhoud voor Facebook, Instagram en YouTube, en een enkele site (rtbf.be/tipik) voor het hele aanbod.

Tipik zal deze aandachtspunten ontwikkelen:

  • Charismatische en authentieke ambassadeurs
  • Diversiteit en verschil
  • Betekenis en ontdekking
  • Lichte en humoristische tone of voice
  • Sterke thema’s en evenementen
  • Belgische identiteit in content en expressie