Kwalitatieve documentaires

National Geographic, dat in augustus 1997 werd gelanceerd, is het wereldwijde paradepaardje van FOX International Channel, dat momenteel in 45 lokale talen beschikbaar is in meer dan 440 miljoen huishoudens in 171 landen. National Geographic inspireert kijkers door zijn slimme, innovatieve programmering die vragen stelt over wat we weten, hoe we de wereld zien en wat ons vooruithelpt.

NatGeo is een krachtig wereldwijd merk dat een baanbrekende erfenis combineert met hedendaagse relevantie en innovatie. Het heeft een reputatie voor een hoogwaardige programmering die consistent weerklinkt bij het publiek over de hele wereld. Het kanaal zelf is een eigentijds verlengstuk van de historische National Geographic Society, met inspirerende en buitengewone documentaires over geschiedenis, wetenschap, technologie, rampen, mysteries, exploratie, behoud en natuurlijk onderwijs.

Programmatie

National Geographic heeft een reputatie voor een kwalitatief hoogstaande programmering, die consequent weerklinkt bij het publiek over de hele wereld. Het zendt non-fictie televisieprogramma’s en bekroonde documentaires zoals Free Solo uit.

 • Lock Up Abroad
 • Science of stupid
 • Drugs Inc.
 • Genius
 • Cosmos
 • The Incredible Dr. Pol

Zing mee met Ment

Ment TV laat je zingen en dansen met voornamelijk lokale muziek en af en toe een retraite op Franse en Duitse muziek. Het is een echte feelgood muziekzender. De vreugde die dit kanaal brengt creëert een gemeenschapsgevoel. Door beroemdheden dichter bij het publiek te brengen, bouwen ze bovendien aan het gevoel van thuiskomen. De zender richt zich op Vlaamse en Nederlandse muziek in combinatie met grote internationale namen.

Naast muziek zendt Ment ook talkshows uit met Vlaamse beroemdheden, groepen en artiesten. Daarnaast werkt de zender nauw samen met verschillende evenementenorganisaties, waardoor het publiek nog dichter bij hen en de artiesten komt. Het gevoel dicht bij de artiesten en de presentatoren te staan, versterkt de verbondenheid die de kijkers ervaren. Hierdoor heeft de zender een zeer sterke fanbase, wat zich vertaalt in een trouw publiek.

Programmatie

De programmering bestaat voornamelijk uit Vlaamse muziek. Dit omvat zowel shows, videoclips en hitparade. Verder zendt de zender interviews en evenementen uit:

 • De Hitprofessor
 • Léééf!
 • Al-1-maar-hits
 • De Vlaamse Top 10
 • Hadiemicha
 • 100 seconden

Hollywood entertainment naar Vlaanderen

Deze entertainmentzender zendt kwaliteitsvolle prime-time series uit zoals ‘The Walking Dead’, ‘Legion’ en ‘The Flash’. Er is ook ruimte voor humor. Komische series als ‘Superstore’ en ‘Rules of engagement’ blazen een lichte wind door de zender. Hoogwaardige series vormen een sterke basis van FOX. Hun trouwe fans, worden meteen ook fans van het kanaal.

FOX’s belofte aan de kijkers? Het brengen van de beste serie, als eerste. Het kanaal zendt alle nieuwe afleveringen slechts één dag na de première in de Verenigde Staten uit. Op deze manier brengt FOX altijd het beste eerst. Deze manier van programmeren verbetert de loyaliteit van de kijkers aan het kanaal. Samen met persoonlijkheden die de programmering en programma’s presenteren, weet dit kanaal hun publiek te behandelen.

De programmering van het kanaal bevat een grote verscheidenheid aan inhoud. Op deze manier bereikt FOX een divers publiek. Ze richten zich op hitseries als ‘the Walking Dead’ en ‘Legion’. Maar ondertussen vinden ook komedie-, vecht- en soapseries hun weg op het scherm.

Programmatie

De zender zendt nieuws, talkshows, entertainment, sport, spelprogramma’s en documentaires uit. De meest gekende programma’s zijn:

 • Legion
 • Atlanta
 • Deep State
 • The Walking Dead
 • Empire

GoPlay.be

Eén videoplatform voor alle Play zenders

De verschillende zenderwebsites van SBS zijn samengebracht in GoPlay.be, waar de kijker op één plek alle programma’s en digitale content van de Play-zenders (Play4, Play5, Play4, Play7) kan terugvinden. 

SBS brengt alle afzonderlijke sites en apps rond programma’s naar één digitaal platform: GoPlay. VIER, VIJF en ZES behouden hun identiteit. De kijker zal dus op geen enkel moment op zoek moeten gaan naar alle vertrouwde programma-afspraken op Play4Play5 en Play6.


Play4

Play4 is de tweede grootste commerciële zender die straffe en frisse televisie brengt voor een breed publiek en verrast met kwalitatieve, lokale content.

Profiel

 • Jonge, actieve & upscale kijkers
 • Spraakmakend
 • Blikverruimend

Play5

Als Vlaanderens grootste vrouwenzender serveert Play5 pretentieloze feelgood-tv met een eigenzinnige strik voor jonge, actieve vrouwen én met succes.

Profiel

 • Guilty Pleasure
 • Play5 community
 • Lifestyle
Play6

Play6 verwent de kijker de klok rond met de populairste Amerikaanse films en series: van de grootste classics en Hollywoord blockbusters tot de beste topseries.

Profiel

 • USA, all day
 • Grootste van de kleintjes
 • Lean back TV

DSMTW

De populaire laat-avond quiz

De leukste quiz ter wereld brengt oneindig veel weetjes, de grappigste filmpjes en een flinke portie spanning naar de Vlaamse huiskamers. Dat alles met de steun van een ontzettend toegewijde jury.

Bezingen wij vandaag nog steeds de lof der zotheid zoals Erasmus of is het terug hip om slim te zijn? En zo ja, wie is dan de slimste? Wie kan een mondje meepraten over de gewonnen medailles op de Olympische Spelen in Londen, maar weet tegelijkertijd wie Kapitein Haddock is? Wie weet of Lacan een haargroeimiddel dan wel een psychoanalyticus was en kan ook zelf zijn digitale televisie programmeren? Wie heeft een déja-vu bij het doorbladeren van de Encyclopedia Brittanica én bij het lezen van de interviews met de nieuwe Miss Waregem Koerse?

Wie, oh wie, is de slimste mens van Vlaanderen, van België, van Europa, en bij uitbreiding, van de wereld? Dat wordt bepaald door een bitsig gevecht tussen drie medemensen. Elke dag is er iemand die sneuvelt, iemand die misschien niet de slimste is, maar wellicht gekoesterd wordt in huiselijke kring omwille van talrijke andere talenten. De anderen stoten door en krijgen er dagelijks een nieuwe uitdager bij.

Erik Van Looy presenteert, altijd hongerig, ook naar kennis. Deze geestige quiz is er voor iedereen: voor mensen van 7 tot 77 jaar, voor liefhebbers van Pierre Bourdieu, Roland Barthes, Gert Verhulst en Jean-Luc Dehaene. Een huwelijk van high en low culture, een amusante en erudiete estafette.


Eén.be

De dynamische zender voor alle Vlamingen

De grootste televisiezender van Vlaanderen is er voor alle Vlamingen, over de generaties heen van jong tot oud. Eén wil de samenleving stimuleren door de Vlaming actief te betrekken bij het gemeenschapsleven, op een manier dat ze er samen over kunnen praten en er plezier aan beleven. Het gevarieerd aanbod zet daarbij ook specifiek in op informatie, cultuur en ontspanning.

Je favoriete zender

Bij één kan je dagelijks terecht voor de actua van de dag met Het Journaal. Daarnaast reikt de zender ontspanning, sport en Vlaamse topfictie aan. Op Een.be is er extra beleving te vinden bij de programma’s en kunnen tal van fragmenten uit de programma’s herbekeken worden.

“Eén wil tussen de mensen staan door programma’s aan te bieden die maatschappelijke thema’s behandelen.”


De kerncijfers