Cuisine et Vins de France

Het beste van wijn op het web

Ontdek met Cuisine et Vins de France een andere vorm van culinair magazine. Elk nummer neemt u mee op een ontdekkingsreis naar lokale producten en onderwerpen die verband houden met onze voeding.

Cuisine et Vins de France is een onderdeel van de site Marie-Claire


Het belangrijkste wijntijdschrift

Elke maand pakt het tijdschrift en de webstie Cuisine et Vins de France uit met zijn recepten, gemaakt van seizoensgebonden producten of gemaakt door de grootste chef-koks om de dagelijkse menu’s op te fleuren.

Het is ook de gelegenheid om de wijnen van Frankrijk te ontdekken en ze te leren waarderen. Gemakkelijk te bereiden recepten en wijnen geselecteerd voor hun uitstekende kwaliteit/prijsverhouding, dat is de reden waarom Cuisine et Vins de France u het plezier van koken en eten zal doen herontdekken.

.


Marmiton

Passie voor koken

Marmiton is het grootste digitale merk in Frankrijk dat zich richt op voeding en koken. Met zo’n 70.000 recepten heeft Marmiton sinds de lancering ernaar gestreefd om koken toegankelijk te maken voor iedereen en de liefhebbers van de wereldkeuken te verenigen met hun gedeelde passie voor koken.

Delen van recepten en kooktips

Marmiton is in de loop der jaren uitgegroeid tot een community van miljoenen mensen die hun recepten, kooktips en favoriete eten graag bespreken en delen. Daarenboven is Marmiton ook een app met dagelijkse receptideeën, video’s en tutorials en een zoekmachine die je helpt om honderden verschillende recepten te vinden.

Marmiton magazine & shop

Marmiton is ook beschikbaar in gedrukte vorm. Het magazine verschijnt om de twee maanden en bevat de beste seizoensrecepten op basis van telkens een ander thema. Je vind er ook exclusieve inhoud, waaronder specials zoals “Bien Manger” boekje (eet goed).

Marmiton heeft een online winkel waar u kookgerei, bakblikken, huishoudlinnen, een breed scala aan cadeaus, Marmiton receptenboeken en het Marmiton Magazine kunt kopen.


La Revue du Vins de France

Het beste van wijn op het web

La Revue du Vin de France is een van de belangrijkste wijntijdschriften in Frankrijk, met een oplage van 50.000 exemplaren per maand. La Revue du Vin de France heeft een stevige reputatie in de pers en op het web.


Het belangrijkste wijntijdschrift

Online vindt de internetgebruiker uitgebreide, encyclopedische en actuele inhoud.

  • het laatste nieuws uit de wijnwereld
  • kritiek op de beste wijnen getest door de redactie,
  • multimedia artikel om de bekendste wijngaarden te ontdekken
  • community ruimtes (forums, blogs) waar liefhebbers ervaringen, expertise en favorieten kunnen delen

Het werd in 1927 opgericht. In 2004 werd het tijdschrift overgenomen door de Marie Claire Groep.

Vandaag is het een magazine dat voortdurend in ontwikkeling is door middel van een toonaangevende website over het thema of evenementen gericht op zowel professionals (Master Pro’s) als particulieren (Village RVF tentoonstellingen).


Njam.tv

100% Eten & Koken

Njam! is het enige Vlaamse televisiekanaal dat zich volledig toelegt op eten en koken. Het kanaal biedt kwalitatieve kookgerelateerde programma’s met lokale en internationale chef-koks en trendy culinaire bloggers. Bij Njam! heeft alles te maken met koken en lekker eten.  Hierdoor heeft Njam! een betrokken en geïnteresseerd publiek opgebouwd.    

De beste Belgische chef-koks

Bekroonde Belgische chef-koks zoals Peter Goossens, Roger Van Damme, Dominique Persoone, Johan Segers en Gert De Mangeleer presenteren dagelijks hun beste gerechten en tips over Njam!    

Opkomend talenten, buitenlandse chefs en toegewijde fijnproevers

Maar Njam! is ook een platform voor aankomend talent, chefs met buitenlandse roots, toegewijde foodies, topsommeliers, cocktailexperts en meer. Njam! bestrijkt het volledige culinaire assortiment.

Actieve foodcommunity

Elke week worden nieuwe clips geüpload naar het Njammie! Youtube kanaal. Het biedt nieuwe, verrassende recepten met eenvoudige stappen, zodat iedereen thuis de afwas kan doen. Njam! behandelt zijn kijkers voor een nieuw deel van online inspiratie.  

10 jaar Njam!

Tien jaar geleden zette Njam! jullie voor de eerste keer in vuur en vlam! Nu tien jaar laten is njam! nog steeds de meest smaakvolle culinaire familie en daar drinken we op!Leve njam!, leve de chefs en leve jullie: al 10 jaar lang het meest smaakvolle publiek!


Smakelijk!

Dagelijkse kost is jouw nummer 1 voor nieuwe recepten, leuke weetjes, toffe video’s en meer. Kortom dé plek bij uitstek om te koken met gezond verstand!

Toegankelijk en no-nonsence keuken

Dit kookprogramma verscheen voor het eerst op het scherm in 2010. Dagelijkse Kost ruilde de gebruikelijke ‘chef-in-witte-schort’ in voor ‘guy-next-door’ Jeroen Meus en ruilde de studio-keuken in voor een echte huiselijke keuken. Het hele concept moest toegankelijk, warm en no-nonsense zijn zoals de titel beloofde. Het kookprogramma is al enkele keren tot het populairste programma van het jaar uitgeroepen. Sinds het begin is het recept onveranderd: eenvoudige gerechten, klassiekers met een twist, heel veel ambiance … en een klodder boter.    

Bestverkopende kookboeken

De ‘Dagelijke kost’ kookboeken zijn referenties in de collectie van elke Vlaming die graag in de pot roert. De recepten zijn een mix van standaard en out-of-the-box, met oog voor kookplezier, seizoensgebonden producten en betaalbare prijzen.  

Populairste kooksite

Dagelijksekost.be is het grootste video-receptplatform van Vlaanderen. Naast een nieuw recept elke dag, zowel in tekst als video, bevat de site kooktechnieken en basisvoorbereidingen met een uitgebreid en praktisch stappenplan.

Met 2 miljoen unieke bezoekers per maand is Dagelijkse Kost twee keer zo groot als de volgende kooksite. De fans zijn extreem social: + 225.000 Facebook-volgers, 38.400 op Instagram en 8.100 op Twitter.


Eén.be

De dynamische zender voor alle Vlamingen

De grootste televisiezender van Vlaanderen is er voor alle Vlamingen, over de generaties heen van jong tot oud. Eén wil de samenleving stimuleren door de Vlaming actief te betrekken bij het gemeenschapsleven, op een manier dat ze er samen over kunnen praten en er plezier aan beleven. Het gevarieerd aanbod zet daarbij ook specifiek in op informatie, cultuur en ontspanning.

Je favoriete zender

Bij één kan je dagelijks terecht voor de actua van de dag met Het Journaal. Daarnaast reikt de zender ontspanning, sport en Vlaamse topfictie aan. Op Een.be is er extra beleving te vinden bij de programma’s en kunnen tal van fragmenten uit de programma’s herbekeken worden.

“Eén wil tussen de mensen staan door programma’s aan te bieden die maatschappelijke thema’s behandelen.”


De kerncijfers

Pocketresto.be

Jouw gids in een wereld van restaurants

Op zoek naar een restaurant? Via PocketResto snel en gemakkelijk zoeken naar een restaurant in België. Zoeken op naam, op stad of in de buurt van een adres. Lees culinaire verslagen die over dit restaurant in de pers verschenen.

Culinaire inspiratie

PocketResto.be is als de goudengids van de restaurants. Op de homepage kan je zoeken op naam van een restaurant (of een deel ervan) of op locatie. In een wordcloud krijg je de steden voorgesteld op basis van het aantal restaurants per stad en kan je rechtstreeks doorklikken.

Zoek je inspiratie? Dan kan je kiezen uit type keuken (vb brasserie, eetcafé, pizzeria, soepbar, …) en natuurlijk de stijl (vb Argentijns, grill, fondue, Japans, tapas, vegetarisch, …).

PocketResto verzamelt ook alle artikels die verschenen zijn over restaurants in de pers. Deze krijg je aangeboden per stad en restaurant en je kan dus de recensies van de restaurants nalezen.


Aujourd’hui.com

Oplossingen voor een beter leven

Aujourd’hui.com is opgericht om wellness-oplossingen te bieden voor de 21e eeuw, die mensen over de hele wereld de mogelijkheid bieden om gezonder te eten, langer te leven en beter lief te hebben.

CEO Fabrice Boutain stelt: “Het zit in ons DNA, cultuur en waarden om innovatieve wellnessproducten te creëren die ook efficiënte en effectieve oplossingen zijn”.

Helpen voor een beter leven

Met meer dan 500.000 actieve leden is Aujourdhui.com het eerste internetportaal voor vrouwen dat gewijd is aan een beter leven.

Om haar abonnees te helpen om beter te leven, biedt de site gratis en betalende tools om actie te ondernemen: coaching programma’s, sociaal netwerk en wellness-advies rond 7 sterke thema’s: vermagering, voeding, koken, psycho & tests, fitness en gezondheid, zwangerschap, en tenslotte moeder & baby.

Aujourdhui.com biedt online afslank coaching programma’s aan. De auteurs van deze programma’s behoren tot de grootste namen in voeding, natuurgeneeskunde en emotioneel management.

Secties: Vermageren / Voeding / Koken / Fitness & Gezondheid / Psycho & Tests / Zwangerschap en baby / Shop

Kerncijfers

  • In Frankrijk heeft Aujourdhui.com meer dan 1,5 miljoen bezoekers
  • Meer dan 1 miljoen gecertificeerde persoonlijke ontwikkelinstesten en -rapporten verkocht
  • Meer dan 1 miljoen downloads van de mobiele toepassingen voor de iPhone en Android tot op heden

Le Grand Challenge

Fabrice Boutain (CEO van Aujourdhui.com) kwam samen met een team van uitzonderlijke gewichtsverlies- en gezondheidscoachers en 150 gemotiveerde leden bijeen in een weekend vol actie in Montpellier om een wereldrecord op te bouwen. Le Grand Challenge