Spotify via Siri en op Apple TV

Spotify heeft voor zijn muziekdienst een app voor de Apple TV uitgebracht. Daarnaast kan iedereen nu gebruikmaken van Siri in combinatie met Spotify.

Spotify op Apple TV

De Spotify-App is te downloaden in de tvOS App Store, maar de muziekspeler is ook binnen te halen op de Apple TV-kastjes door in de instellingen de optie te selecteren om apps automatisch te laten installeren.

Spotify Siri beschikbaar

Een ander belangrijke toevoeging is dat Spotify nu samenwerkt met Siri. Spotify testte al de Siri-ondersteuning in de TestFlight-versie van de app, maar nu is de functie voor iedereen beschikbaar met versie 8.5.26 of nieuwer. Om vervolgens via Siri muziek af te spelen, zeg je bijvoorbeeld “Speel Daft Punk op Spotify”. Vervolgens wordt de gevraagde muziek afgespeeld via de Spotify-app.

Dankzij deze toevoeging kun je ook Spotify op de HomePod gebruiken, door gebruik te maken van AirPlay. Je doet dit door de naam van de kamer uit te spreken waarin de HomePod staat. Zeg bijvoorbeeld “Speel Daft Punk op Spotify in de woonkamer”, waarna de muziek begint met spelen op alle speakers die in de woonkamer staan. Door de toevoeging van Siri kan je het nu ook makkelijker gebruiken in CarPlay en via je AirPods.