MTV.be

Uithangbord van de jongerencultuur

MTV is een icoon van onze Westerse cultuur. Als eerste (pure) muziekzender heeft MTV vanaf de start in 1981 de wereld veranderd met het non-stop uitzenden van muziek-clips.

Vandaag is MTV veel meer dan een muziekzender. Het begon met series als ‘Beavis & Butthead’ en realityprogramma’s als ‘Jackass’ en ‘The Osborne’s’. Nu is MTV.be het online videoplatform waar je de succesprogramma’s van MTV kan bekijken zoals ‘Ex on the Beach’, ‘The Hills’, ‘Game of Clones’ en veel meer.

Belangrijke invloed op Westerse cultuur

MTV (Music Television) is een televisienetwerk dat in 1981 begon met een revolutionair nieuw concept: het non-stop uitzenden van videoclips. De eerste clip die te zien was, was “Video Killed the Radio Star” van Buggles. Een andere clip die de zender populair heeft gemaakt is “Money for Nothing” van Dire Straits met de zinsnede I want my MTV, gezongen door Sting.

MTV heeft sinds die tijd een zeer belangrijke rol gespeeld voor de westerse cultuur. Zowel op muziek-, mode- als filmografisch gebied was MTV een factor van betekenis.

Naast muziekprogramma’s ontstonden er na verloop van tijd aan muziek gerelateerde programma’s zoals Beavis & Butthead, en realityprogramma’s als The Real World, The Hills, The Osbournes en Jackass. Ook de programma’s Made, Super Sweet 16, MTV Cribs, From G’s to Gents, Crash Canyon en Pimp My Ride zijn een greep uit de vele programma’s.

Meer dan een muzieknetwerk

Inmiddels is MTV niet langer puur een muzieknetwerk, maar vooral een netwerk dat de huidige jongerencultuur vormt en in beeld brengt. MTV is ook bekend wegens de grappige filmpjes en reclames.

.