GameKult.com

Je speelt niet gelijk wat? Lees dan ook niet het-eerste-het-beste!

Gamekult is een site met nieuws over videogames en staat op zijn redactionele onafhankelijkheid. De redactie staat gekend om hun integriteit. Gamekult is gegroeid tot een ontmoetingsplaats voor spelers die zich willen laten informeren, vermaken en communiceren met hun leeftijdsgenoten. Via blogs en fora communiceren ze actief met elkaar en met de redactie.

Onafhankelijke verslaggeving

Gepassioneerd door videogames maar ontevreden over wat de gespecialiseerde pers van die tijd bood, richtten Clément Apap en Kévin Kuipers op 1 december 2000 de website Gamekult.com op. Aan hun zijde staat een redactie van journalisten uit alle lagen van de bevolking, met als enig doel de site te creëren die ze zelf willen lezen.

Bij Gamekult geloven ze dat lezers beter verdienen dan saai entertainment of een simpele opsomming van games voor tieners. Bij GameKult geloven ze dat spelers net zo veeleisend zijn als zij. En in een tijd waarin mensen ons proberen te overtuigen dat je alleen goed bent in het bekijken van video’s, het becommentariëren van top 10 films en het delen van fotomontages op sociale netwerken, blijft Gamekult een unieke stem in de videogamepers.

Volledige transparantie van de testen

Gamekult is geen catalogus, en het doel is niet om u games te laten kopen tegen elke prijs. De mening van GameKult zal niet altijd de uwe zijn. Gamekult-tests worden altijd uitgevoerd op de definitieve versie en altijd neemt de GameKult redactie ruim de tijd om het spel te spelen en nooit bij de ontwikkelaar, of onder opgelegde voorwaarden.

Met het oog op volledige transparantie vermeldt Gamekult of de test werd uitgevoerd op een speciale versie of gekocht of gedownload in de handel (commerciële versie). Wanneer de tests worden geïllustreerd met afbeeldingen die door de uitgever worden verstrekt als onderdeel van de promotie van het spel, worden ze “screenshot editor” genoemd.