Canvas.be

Maak(t) tijd voor meer

Canvas heeft programma’s die duiding en verdieping brengen van de dagelijkse actualiteit en van relevante maatschappelijke thema’s. Canvas steekt zijn nek uit om tijd te maken en te geven aan mensen en inzichten die er echt toe doen.

De redactie kiest die thema’s samen met makers die in de wereld staan, met partners uit het middenveld en met media-collega’s in binnen- en buitenland. 

Verruimd digitaal aanbod

Naast het televisieaanbod zet Canvas volop in op een vernieuwd en verruimd digitaal aanbod en samenwerking met externe partners. Daarbij zijn de vijf Canvas-domeinen het uitgangspunt: nationale en internationale politiek, kunst en cultuur, wetenschappen, economie en ondernemen, en sport. Op Canvas.be kunnen veel eigen programma’s bekeken worden en is extra achtergrondinfo ter beschikking.

“Canvas steekt zijn nek uit om tijd te maken en te geven aan mensen en inzichten die er echt toe doen.”

Die verdieping brengt Canvas ook in meeslepende documentaires, die toegankelijk zijn door de mix van informatie, human interest en beleving.

Domeinen zoals cultuur, wetenschappen, levensbeschouwing, natuur en wereldgeschiedenis hebben daarin een vaste stek. De fictie van Canvas is uniek: je kan bij Canvas spannende Europese series als eerste ontdekken.

Er is ook tijd voor sport: zowel live verslaggeving als documentaires komen aan bod. De documentaires bieden nieuwe inzichten in de mens en de mechanismen achter de sporter.

And last but not least: Canvas wil de verhalen langer bij een breder publiek laten leven. Daarom zet Canvas in op complementaire distributiekanalen zoals VRT NU en digitale en sociale media.


De kerncijfers

  • 10.880 unieke bezoekers per dag op de Canvas-website (gemiddelde december 2017 – februari 2018).
  • 844.432 pageviews per dag op de Canvas-website (gemiddelde december 2017 – februari 2018).