Video Advertising
van TV naar je PC, tablet en smartphone

Verschillende online video advertising mogelijheden

Online Video (OLV) advertising kende de afgelopen jaren een spectaculaire groei en is uitgegroeid tot een belangrijke peiler in een mediaplan dankzij de impact en de relatief hoge Click Through Ratio’s (CTR%). Pebble Media biedt een kwaliteitsvol netwerk aan voor zowel InStream video (pre-roll, mid-roll en post-roll), maar ook OutStream met InArticle video en InBound video. Daarnaast hebben we een ook aantrekkelijk video aanbod bij LinkedIn en Spotify.


InStream Video

Pre / Mid / Post – rolls

Bij InStream Video staat je video advertenten rond redactionele video content. Voorbeeld: je spot wordt getoont voor de start van een interview met de groep Bastille op Rock Werchter. Deze positie wordt ook wel pre-roll genoemd. Naast pre-roll, bestaat ook de mid-roll en post-roll positie waarbij je spot als onderbreking tijdens de content of na afloop ervan wordt getoond. InStream Video kan je vergelijken met adverteren op TV waarbij je spot ook in de onmiddellijke omgeving van een programma staat.

Vaak wordt InStream Video aangekocht als extentie van een TV campagne voor extra bereik (incremental reach) en/of om OTS (ander moment) toe te voegen aan de TV campagne. Je kan dezelfde spot gebruiken, maar steeds vaker worden online versies van de spot gemaakt met aangepaste lengte voor een hogere completion rate.

Gemiddeld 9 miljoen views/maand

Gemiddeld op maandbasis biedt Pebble Media 9 mio premium video views aan. Ongeveer 40% komt via de sites van de VRT zoals Sporza, één, Switch app, …

De overige 60% komt via onze partner publishers zoals AuFéminin, Doctissmo, BFMTV, MTV, SouthPark, 01Net, …

Pebble Media heeft een gemiddelde completion rate van 85% op het InStream Video netwerk.


OutStream Video

Bij OutStream Video staat je video advertentie niet voor-tijdens-na een redactionele video getoond, maar eerder in de kwalitatieve context van de site in een artikel (InArticle) of in een banner positie (InBound). Dit opent een grote hoeveelheid aan premium video-inventory die beschikbaar is in verschillende contextuele categorieën. OutStream Video is een manier van ‘non-forced advertising’. In tegenstelling tot InStream Video word je als lezer niet gedwongen om te kijken en kun je ongestoord verder lezen. Tenzij het natuurlijk een interessante video is. Outstream kan zowel managed als programmatic worden ingekocht

InArticle, een User First Experience

InArticle Video wordt alleen afgespeeld wanneer de gebruiker zich in een zichtbare positie op het scherm bevindt, terwijl het geluid wordt gestart bij mouse-over, wat een niet storende gebruikerservaring creëert voor de surfer. Hoge betrokkenheid door de unieke mogelijkheid om videocontent af te spelen terwijl een gebruiker op een interessante site of een interessant stuk content klikt, in plaats van een barrière te vormen voor de inhoud die hij/zij wil zien.

Video-advertenties zijn over het algemeen platformonafhankelijk, maar InArticle heeft bewezen een groot succes te zijn op mobiele apparaten door het schermvullende formaat dat pas begint te spelen wanneer het te bekijken is. Geen klik nodig en het geluid begint wanneer de gebruiker ervoor kiest.

InBound, video impact aan display tarief

InBound is een van de twee typen OutStream Video. Bij InBound staat je video advertentie in een display postie, namenlijk de Medium Rectangle. Hierdoor kan je dus op bijna alle sites in het Pebble Portfolio terecht. Je hebt alle voordelen van de impact van video (emotie, demonstratie, ….). Tegelijkertijd betaalt u displayprijzen, die veel competitiever zijn dan de videotarieven.

De InBound advertentie verschijnt subtiel in een bestaande advertentiepositie op de site. De gebruiker heeft de keuze om al dan niet te klikken. InBound Video-advertenties worden in vergelijking met in-stream-advertenties als minder opdringerig beschouwd; daarom zijn ze meer geschikt voor merken die de bekendheid willen bevorderen in plaats van een pure acquisitie.


Bij Spotify denk je misschien spontaan alleen aan audio, maar op de Spotify app kunnen we kwalitatieve video views aanbieden. Spotify heeft zich tot doel gesteld om de beste viewability en completion rates in de markt aan te bieden.

  • Addressability: Met een 100% ingelogde gebruikersbasis bieden wij je de mogelijkheid om video-advertenties te leveren aan je doelgroep op Spotify. De uitgebreide targeting mogelijkheden zijn geworteld in 1ste partij gegevens, zodat u uw beoogde publiek met vertrouwen bereikt.
  • Viewability: Op Spotify worden de video-advertenties tussen de nummers geplaatst. De ads worden enkel getoond wanneer gebruikers de app actief gebruiken én bekijken. Je advertentie geniet dus van 100% SOV als het enige advertentie op het scherm, zodat de aandacht volledig gericht is op jouw boodschap.
  • Audibility: Het bekijken van een auto-play video-advertentie zonder geluid is hetzelfde als het bekijken van een animated GIF. Omdat audio in de omgeving van Spotify ingeburgerd is, maken we maximaal gebruik van de premium audio-omgeving om de video-ervaring te versterken in beeld én geluid.
  • Completion: Op de verschillende advertentieplatforms vindt u verschillende definities voor wat als compleet wordt beschouwd. Wij willen er echter zeker van zijn dat u precies krijgt waar u voor betaalt – daarom krijgt Spotify alleen rekeningen van adverteerders voor die impressies die 100% bereiken.

Sponsored Session

Je merk is de toegangspoort tot een verbeterde streaming experience. Daarenboven bevorder je de affiniteit van de consument met het merk door 30 minuten reclamevrij luisteren aan te bieden. Gebruikers ontvangen de Sponsored Session-aanbieding van je merk alleen als de app in beeld is, aan het begin van de mobiele sessies. Na het bekijken van uw videoboodschap verschijnt er een aanklikbare display ad die uitnodigt tot verdere betrokkenheid en de 30 minuten durende advertentievrije sessie gaat van start.

Video TakeOver

Video TakeOver geeft je merk toegang tot een premium app-ervaring waar alle advertenties worden geleverd aan ingelogde gebruikers op het moment de app in beeld is. Spotify kan zo een uitstekende viewability aanbieden in vergelijking met de markt. Verticale video verbetert het aanbod door de adverteerder in staat te stellen elke pixel van de telefoon te gebruiken voor een meeslepende video-ervaring. Je campagne bevat ook een aanklikbare compagnion ad.


Het mooie van video advertising is dat het complementair is aan je marketing inspanningen in elke fase van de sales funnel. Door video kunnen B2B-marketeers mooie verhalen vertellen over hun merk of product om de bekendheid te vergroten en gelijktijdig kwalitatief hoogwaardige leads verzamelen. Dit kan door de vooraf ingevulde formulieren te gebruiken.

  • Creëer een goede indruk bij zakelijke besluitvormers
  • Converteer videokijkers in leads, websitebezoekers en volgers
  • Bewijs dat uw video-advertenties de drijvende kracht zijn achter de B2B-resultaten waar u om geeft.

Combineer Online Video Advertising met Data

Dankzij de premium data inventory van DaviD kan je je video advertenties richten aan specifieke doelgroepen. DaviD biedt zowel InStream als OutStream Video mogelijkheden aan. Er werden enkele pakketten opgemaakt die zowel managed (via Insertion Order) of non-managed (via programmatic) kunnen aangekocht worden.


Een antwoord op verschillende marketing strategieën

Inspirationeel

Native Video is de beste oplossing als je bezoekers wil inspireren met je branded story. Breng storytelling naar het volgende niveau met video.
Integreer je eigen video in de oorspronkelijke artikel(s) via een embedded player. Kies uw favoriete premium website en wij integreren uw branded content in het hart van deze site.
Vraag welke sites openstaan voor het integreren van video in de content stream. Ook LinkedIn, het meest betrouwbare social media platform, leent zich uitermate voor de integratie van native video.

Lancering nieuw product

Bij de lancering van een nieuw product, smaak, versie, … kan kunnen we je volgende video producten aanraden voor een maximaal effect. Integreer zeker Spotify Video TakeOver en Sponsored Sessions in je plan. Je spot wordt dan getoond enkel als de app gebruikt wordt. 1 op 5 minuten is actief app gebruik, we zijn dus zeker dat de gebruiker naar het scherm kijkt en dat je advertentie gezien wordt. Je betaaldt ook alleen de Completed Views (CPCV). Combineer dit met een hoge Share of Voice (SOV) op het Pebble Media Run of Network voor een snel een hoog bereik te halen.

Context & Data

Plaats je video ad in de meest relevante context. Pebble Media biedt verschillende contextuele Strongholds aan. Via OutStream Video (InArticle en InBound) kunnen we een groot volume video inventory aanbieden. Daarnaast kan je via Spotify gebruik maken van de streaming intelligence om de juiste doelgroep op het juiste moment bereiken: Moods, Moments en Mindsets. Via DaviD krijg je toegang tot de premium inventory en gevalideerde data van Pebble Media, IP Advertising en ProduPress. Kies één van de 70 segmenten om je doelgroep te bereiken via InStream of OutStream Video.

Always on

Consequent zijn in uw aanwezigheid betekent ook een consistente online videostrategie.

  • Zet je merk Top of Mind: Verstek je merkbekendheid door een continue aanwezigheid bij zowel bestaande klanten alsook prospecten
  • Anti-cyclisch: door aanwezig te zijn op momenten dat je concurrenten niet actief zijn, heb je enerzijds minder media druk nodig om je doelgroep te bereiken. Het ideale moment om je marktaandeel te vergroten (of te beschermen)

Promotion / Sales boost

Voor een stevige promotionele boost adviseren we het Cost per Completed View pakket bij Pebble Media. Je betaalt dus alleen maar als de video helemaal uitgekeken is in de premium context van de Pebble Media sites. Combineer dit pakket met een Konvento Cost per Click (CPC) pakket voor maximale return. Gebruik korte advertenties (6 sec.) en focus op mobiel.


Video Expertise

Michaël Huyghe

Michaël Huyghe

Business Development Mng
0499 59 98 44
michael@pebblemedia.be

Wim

Wim Tambuyser

Head of Ad Operations
0479 22 26 21
wim@pebblemedia.be

Bart Spiessens

Bart Spiessens

Product Manager
0477 35 89 72
bart.spiessens@pebblemedia.be